ترامپ: اگر رئیس‌جمهور نمی‌شدم، جنگ جهانی سوم رخ می‌داد اعتراف اسرائیل به قدرت موشکی ایران: سرعت ساخت موشک در ایران فراتر از انتظار است رایزنی محمود عباس و رئیس‌جمهور قزاقستان درباره تحولات فلسطین ادعای جدید نخست‌وزیر اسرائیل علیه حماس عراقچی: ایران همزمان برای مذاکره و دفاع از منافع ملی آماده است مسکو: آمریکا باید از درگیری تمام‌عیار در ونزوئلا جلوگیری کند تونی بلر از برنامه ترامپ برای «هیات صلح غزه» کنار گذاشته شد عراقچی: باید ثابت می‌کردیم دشمنان از طریق جنگ نمی‌توانند به اهداف خود برسند وقوع زلزله ۷ ریشتری در ژاپن؛ هشدار سونامی صادر شد اعتصاب گسترده علویان سوریه اسلامی: سازمان انرژی اتمی در حمله نظامی هیچ تلفاتی نداشت/ هیچ بازرسی در ایران نیست ریابکوف: روسیه شانه‌به‌شانه در کنار مادورو ایستاده است مرتس: آلمان در آینده نزدیک فلسطین را به‌رسمیت نمی‌شناسد نتانیاهو: ما در سوریه باقی خواهیم ماند فرستاده ترامپ: آمریکا نیروی زمینی در اوکراین مستقر نخواهد کرد

وزیر خارجه چین: روابط با ایران تحت تاثیر شرایط روز نخواهد بود و دائمی و استراتژیک است

وزیر خارجه چین در دیدار با علی لاریجانی گفت که روابط پکن با تهران تحت تاثیر شرایط روز نخواهد بود و دائمی و استراتژیک است و لاریجانی هم عنوان کرد که ایران مستقلا درباره روابطش با کشورها تصمیم می‌گیرد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۲ - ۰۷ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 March 27
کد خبر: ۸۱۹۲۶

به گزارش راهبرد معاصر؛  «وانگ یی» عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه جمهوری خلق چین، امروز (شنبه) با علی لاریجانی مشاور مقام معظم رهبری دیدار کرد.

 

طرفین در این دیدار ضمن گرامیداشت پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین ایران و چین، بر بسط همه جانبه روابط مبتنی بر مشارکت جامع راهبردی تأکید کردند.

 

طرفین ضمن ابراز خرسندی از نهایی شدن برنامه همکاری جامع بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین و بررسی چگونگی پیشبرد ابعاد کلان روابط سیاسی، اقتصادی و راهبردی، بر رایزنی نزدیک دو کشور برای ارتقای همکاری‌های بلندمدت و راهبردی تأکید کردند.

 

طرف چینی نیز با اشاره به روابط تاریخی و دوستانه دو کشور، بر اهمیت همکاری‌ها در چارچوب مشارکت جامع راهبردی تأکید و از نهایی شدن برنامه جامع روابط راهبردی دو کشور ابراز خرسندی کرد.

 

وزیر امور خارجه چین همچنین اظهار داشت که روابط کشورش با جمهوری اسلامی ایران تحت تاثیر شرایط روز نخواهد بود، بلکه دائمی است و استراتژیک خواهد بود.

 

لاریجانی نیز در این دیدار تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران مستقلا در مورد روابطش با کشورها تصمیم می‌گیرد و مانند برخی کشورها نیست که با یک تلفن تغییر موضع دهند.

 

وزیر خارجه چین ظهر امروز نیز با حسن روحانی رئیس جمهور دیدار کرد و قرار است با محمدجواد ظریف نیز دیدار کند. وزرای خارجه دو‌ کشور بعدازظهر امروز نیز سند برنامه همکاری جامع جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین موسوم به برنامه ۲۵ ساله را امضا خواهند کرد.

 

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه پیش از این در اظهاراتی روابط ایران و چین را چند لایه و عمیق خواند و گفت: لازم بود که در این ارتباط سندی تدوین شود. این سند دارای ابعاد اقتصادی و سیاسی است. در این سند به ابعاد اقتصادی همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های مختلف و مشارکت ایران در ایده کمربند- راه چین توجه شده و محوریت خاصی برای توجه به بخش‌های خصوصی دو کشور در نظر گرفته شده است.

 

وی همچنین افزود: سند مذکور دارای زمینه‌های فرهنگی و مردمی است و در واقع یک نقشه راه در روابط دو کشور و یک سند بالادستی است و می‌تواند در تعمیق روابط دو کشور بسیار موثر باشد./

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار